تاثیرات باکتری روده بر اختلالات روانی-راهبرد معاصر

تاثیرات باکتری روده بر اختلالات روانی

طبق تحقیقات دانشمندان، برخی از باکتری‌ها ممکن است علائم افسردگی را تشدید کنند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 12
کد خبر: ۱۶۳۴۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که برخی از باکتری‌ها ممکن است علائم افسردگی را تشدید کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است نقش محافظ داشته باشند.

 

در یک مطالعه جدید، محققان ۱۳ گروه باکتری را که مربوط به افزایش احتمال بزرگسالان به علائم افسردگی بود، شناسایی کردند.

 

با این حال کارشناسان تأکید کردند که این یافته‌ها ثابت نمی‌کند که هیچ یک از مشکلات روده باعث ایجاد یا محافظت در برابر افسردگی می‌شود؛ بنابراین توصیه به مصرف پروبیوتیک‌ها به عنوان یک درمان افسردگی خیلی زود است.

 

میکروبیوم روده به تریلیون باکتری و سایر میکروارگانیزم‌هایی که در دستگاه گوارش زندگی می‌کنند اشاره دارد. اعتقاد بر این است که نقش این میکروب‌ها بسیار بیشتر از کمک به هضم غذاست. مطالعات نشان می‌دهد که آن‌ها در همه چیز از دفاع سیستم ایمنی گرفته تا تولید ویتامین‌ها، ترکیبات ضد التهابی و حتی مواد شیمیایی که بر مغز تأثیر می‌گذارد، درگیر هستند.

 

تعدادی از تحقیقات، برخی از باکتری‌های روده را با احتمال بالاتر یا پایین‌تر افسردگی مرتبط کرده است.

 

نجف امین، نویسنده مطالعه از دانشگاه آکسفورد انگلستان، گفت: یافته‌های جدید تأیید می‌کند که این میکروب‌ها با افسردگی گره خورده اند.

 

به گفته امین، افسردگی می‌تواند باعث شود افراد تغذیه خوبی نداشته باشند و رژیم غذایی عامل اصلی آرایش باکتری‌های روده است؛ بنابراین این می‌تواند یک توضیح برای وجود این ارتباط باشد.

 

در عین حال، این تصور که باکتری‌های روده می‌توانند بر خطر افسردگی تأثیر بگذارند، دور از ذهن نیست. به گفته تیم تحقیق، برخی از باکتری‌ها در گروه‌هایی که آن‌ها شناسایی کرده اند به سنتز مواد شیمیایی خاصی که بر مغز تأثیر می‌گذارد مانند بوتیرات، گلوتامات و سروتونین کمک می‌کند.

 

اگر تحقیقات آینده ثابت کند که هرگونه عدم تعادل باکتری‌ها در واقع در افسردگی دخیل است، می‌تواند پایه و اساس درمان‌های جدید مانند پروبیوتیک‌ها یا پری بیوتیک‌ها را تشکیل دهد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر